In de praktijk | Nieuws

'5,3 procent van Vlaamse dierenartsen heeft antistoffen tegen covid-19'

5,3 procent van de Vlaamse dierenartsen heeft antilichamen tegen het nieuwe coronavirus covid-19 in zijn of haar bloed. Dat blijkt uit onderzoek van 1.147 monsters van dierenartsen aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent onder leiding van professor Hans Nauwynck.
“Een seroprevalentie van 5,3 procent is zeer laag”, aldus Nauwynck. Oftewel, de immuniteit van de bevolking tegen het nieuwe coronavirus is momenteel zeer laag. “Ik dacht dat we veel meer subklinisch geïnfecteerde mensen zouden hebben gedetecteerd”, zegt de Gentse professor.
Hij hoopt dat de buitentemperatuur oploopt tot 30 graden en dat het uv-licht zijn werk doet tegen het virus. Nauwynck: “Laten we ons verder gedragen en het bioveiligheidsniveau handhaven, niet alleen voor onze dieren, maar ook voor ons, de mens. Ik hoop dat de vaccins snel beschikbaar zullen zijn … voordat het virus een tweede golf maakt. We zouden het vaccin voor de volgende winter moeten hebben.”
Foto: FernandoZzhiminaicela via Pixabay

Meer over:
In de praktijkNieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.