Nieuws | Varkens

Afrikaanse varkenspest Oekraïne

Afrikaanse varkenspest blijkt voor te komen onder gehouden varkens in Oekraïne in gebieden die voorheen nog vrij waren van de ziekte. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren.
Dat Afrikaanse varkenspest voorkomt in de voorheen vrije gebieden, blijkt uit gegevens van The World Organisation for Animal Health.
Eind mei 2020 zijn uitbraken geconstateerd bij gehouden varkens in Oost-Oekraïne en Noord-Oekraïne. In Oost-Oekraïne ging het om een bedrijf met 150 gehouden varkens, waarvan er 4 dood waren gevonden. In het noorden van het land gaat het om een bedrijf met 23 varkens, waarvan er één dood was gevonden. Op 3 juni is in West-Oekraïne een uitbraak gemeld op een bedrijf met 63 varkens waar er 7 dood gevonden zijn. Alle varkens op de besmette bedrijven zijn geruimd.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.