Nieuws

Caring Vets: definitief einde van besmette nertsenbedrijven

Dierenartsenvereniging Caring Vets wil een definitief einde van nertsenbedrijven die besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus. De vereniging heeft de regering gevraagd om de geruimde bedrijven geen toestemming te verlenen om nieuwe dieren aan te schaffen.

Volgens Carings Vets is het overduidelijk dat nertsen in de nertsenfokkerij te maken hebben met meerdere ernstige welzijnsaantastingen. In een brief aan de regering schrijft de vereniging: ‘Hoewel de nertsenhouderij officieel pas uiterlijk per 1 januari 2024 wettelijk in Nederland niet meer is toegestaan vanwege deze dierenwelzijnsproblematiek, willen wij als dierenartsen een dringend verzoek doen aan de Minister om zich in te zetten voor een definitief einde van die bedrijven die nu door de besmetting met covid-19 geruimd worden. Naast aantasting van het dierenwelzijn is opnieuw vullen van de stallen een blijvende risicofactor met betrekking tot covid-19.’

Foto: SwiatRolnika.tv

Meer over:
Nieuws
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.