Nieuws | Rundvee

'Veevoermaatregel mogelijk strijdig met EU-regels'

De tijdelijke veevoermaatregel van minister Schouten van LNV is mogelijk in strijd met de diergezondheidswetgeving in de Europese Unie. Dat zeggen de Europarlementsleden Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Bert-Jan Ruissen (SGP). Zij hebben daarom schriftelijke vragen (pdf) gesteld over de maatregel aan de Europese Commissie.
Als de veevoermaatregel ten koste gaat van de diergezondheid, is dat in strijd met Europese wetgeving, zegt Schreijer-Pierik. “De minister beweert dat het alternatieve sectorplan juridisch onvoldoende geborgd zou zijn, maar dat lijkt – op gebied van diergezondheid – evenzeer het geval voor de veevoermaatregel van de minister zelf.”
Ruissen benadrukt: “De gezondheid van het dier moet voorop staan. Dat staat ook zwart op wit in de EU-verordeningen. Ik ben daarom heel benieuwd wat de Europese Commissie van de Nederlandse voermaatregel vindt, die wel heel eenzijdig gericht is op stikstofreductie.”

Meer over:
NieuwsRundvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.