Nieuws | Varkens

ILVO gaat in project Coolpigs hitteplan voor varkens(houders) maken

Omdat de hittestress-frequentie in de varkenshouderij de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen, gaat ILVO (Instituut voor landbouw-, visserij- en voedingsonderzoek) in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de UGent eind 2020 starten met onderzoeksproject Coolpigs.
Het doel van het prokject is om een concreet hitteplan op te stellen voor de varkenshouderij. In het plan komen effectieve, praktisch en economisch haalbare maatregelen die toepasbaar zijn in de stal en bij transport.
Daarnaast is het de bedoeling om praktische kennis over de zichtbare en minder zichtbare invloed van hittestress te verhogen. De mate van hittestress, de gevolgen ervan en de bestaande strategieën worden daarvoor in kaart gebracht en geëvalueerd.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.