Nieuws | Varkens

Campagne om verspreiding AVP in Zuidoost-Europa te stoppen

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid Efsa is begonnen met een campagne om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest ( AVP) in Zuidoost-Europa te helpen stoppen.
De campagne is gericht op landen waarvan de Efsa in 2019 heeft vastgesteld dat ze gezamenlijk een ‘zorgregio’ vormen als het gaat om Afrikaanse varkenspest. Het betreft de landen Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Griekenland, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië, Servië en Slovenië.
Met de campagne wil de Efsa het bewustzijn en de kennis over AVP in de negen landen vergroten. Het is gericht op groepen mensen en individuen die in aanraking komen met tamme varkens en wilde zwijnen, zoals varkenshouders en jagers. De Efsa zal ook samenwerken met veterinaire organisaties, jachtverenigingen, boerenorganisaties, douanebeambten, grenspolitie, lokale overheden, toeristenbedrijven en reizigers.
De campagne is een aanvulling op de voortdurende inspanningen van de Europese Commissie en andere internationale organisaties om te werken aan de uitroeiing van de ziekte in Europa, aldus de Efsa.
Afrikaanse varkenspest – Dierziekten-ABC

Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.