Nieuws | Schaap-Geit

GD vraagt fotosensibiliteit bij schapen te melden

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) vraagt schapenhouders en dierenartsen om gevallen van fotosensibiliteit bij schapen te melden bij GD Veekijker. Fotosensibiliteit uit zich in onverklaarbare dikke koppen, huidafwijkingen rond de ogen of oren, jeuk op de kop of gele slijmvliezen.
GD Veekijker is de afgelopen tijd meerdere keren benaderd in verband met verschijnselen van fotosensibiliteit bij schapen. Fotosensibiliteit of overgevoeligheid voor zonlicht kan verschillende achterliggende oorzaken hebben. Zo kunnen bepaalde planten en schimmels leverschade veroorzaken. Een bekend voorbeeld daarvan is de schimmel Pithomyces chartarum die het levertoxische mycotoxine sporidesmin produceert. Dit is het moment om deze schimmels op het land te vinden.
De GD vraagt schapenhouders en dierenartsen die schapen zien met het beeld van fotosensibiliteit, om die gevallen te melden bij GD Veekijker via 0900 7100 000.

Meer over:
NieuwsSchaap-Geit
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.