Nieuws | Schaap-Geit

Schapen in beslag genomen vanwege nalatige verzorging

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zeventig schapen in beslag genomen op donderdag 9 september 2021 in een gemeente in de provincie Gelderland. Dat meldt de autoriteit op haar website.

De schapen zijn in beslag genomen omdat er sprake was van nalatige verzorging. Een groot deel van de schapen was sterk vermagerd, er waren zieke schapen en schapen die ernstig kreupel liepen. De dieren kregen onvoldoende voer en de zieke dieren niet de benodigde verzorging. Ook was er geen dierenarts geraadpleegd voor dieren die diergeneeskundige zorg nodig hadden.

De 70 schapen bevonden zich in een stal op het erf verspreid over 4 hokken. In de weide stonden 5 kreupele schapen.

De schapen worden ondergebracht bij een opslaghouder die goed voor de dieren kan zorgen. De inspectie betrof een hercontrole omdat er tegen de eigenaar een strafrechtelijk en bestuursrechtelijk traject loopt. (Foto ter illustratie)

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsSchaap-Geit
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.