Pluimvee

Vogelgriep vastgesteld in Tzum

In de Friese plaats Tzum in de gemeente Waadhoeke is op een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Dat meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren. Het gaat volgens de GD waarschijnlijk om een hoogpathogene variant.

De 122.500 vleeskuikens op het bedrijf worden om verspreiding van het virus te voorkomen geruimd door de NVWA. Er ligt nog één ander pluimveebedrijf in een straal van drie kilometer rond het bedrijf in Tzum. Dat bedrijf wordt nu onderzocht. In een straal van tien kilometer rond het bedrijf liggen nog 14 andere pluimveebedrijven. In die zone is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijf van kracht. Dat behelst alle vogels en broed- en consumptie-eieren. Ook geldt het vervoersverbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. In het gebied geldt tevens een jachtverbod.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Pluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.