Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep vastgesteld in Assendelft

Op een kleinschalig legkiphouderij in Assendelft is het H5 vogelgriepvirus ontdekt. Dat meldt het Ministerie van LNV. De 140 legkippen en 50 loopeenden op het bedrijf zijn uit voorzorg ontruimd.

Een pluimveebedrijf dat in een straal van drie kilometer rond het besmette bedrijf ligt wordt onderzocht op vogelgriep. De NVWA voert een zogeheten traceringsonderzoek uit om te achterhalen of er risicovolle contacten zijn geweest.

Er geldt per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Assendelft. Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor pluimveemest en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.