Nieuws | Varkens

Afrikaanse Varkenspest rukt verder op

In de Duitse deelstaat Saksen is op 13 oktober een geval van Afrikaanse Varkenspest (AVP) vastgesteld. Het geval werd ontdekt op zestig kilometer van de tot dan toe meest westelijke vondst in Görlitz, nabij de grens met Polen.

In Duitsland wordt AVP sinds september 2020 bij wilde zwijnen aangetoond. Het aantal blijft, zo meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren, sindsdien oplopen. In totaal zijn er 2.495 wilde zwijnen met AVP ontdekt. Het gaat om zwijnen in de deelstaten Brandenburg en Saksen.

Dit jaar zijn er voor het eerst ook gehouden varkens besmet met Afrikaanse Varkenspest. De eerste twee gevallen werden in de nacht van 15 op 16 juli 2021 door het Friedrich Loeffler Instituut bekendgemaakt. Dit betrof een biologische zeugenhouderij met vrije uitloop, met circa 200 varkens, in het district Spree-Neisse en een kleine boerderij met twee varkens in het district Märkisch-Oderland. Daarna werd op 17 juli een derde geval gemeld: vier met AVP besmette vleesvarkens op een hobbyboerderij in Märkisch-Oderland. Alle locaties liggen in de buurt van de grens met Polen. (Gezondheidsdienst voor Dieren)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.