Nieuws | Pluimvee

Pluimvee in heel België naar binnen

Voor heel België geldt er vanaf 15 november een ophokplicht voor pluimvee van professionele houders en hobbyhouders. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). De aanleiding voor de ophokplicht is de vaststelling van hoogpathogene vogelgriep bij een wilde gans.

De wilde gans is gevonden in de gemeente Schilde in de provincie Antwerpen. Door de ontdekking zijn de al geldende maatregelen aangescherpt. Dat betekent dus dat pluimvee van professionele- en hobbyhouders, met uitzondering van loopvogels, moet worden opgehokt. Afschermen met behulp van netten is ook een optie. Alle pluimvee en vogels moeten binnen, of achter netten, worden gevoerd. Het gebruik van regen- of oppervlakte water waar ook wilde vogels toegang tot hebben is niet toegestaan. (FAVV)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.