Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep in Woltersum

In het Groningse Woltersum is vogelgriep vastgesteld op een leghennenbedrijf met 53.000 kippen. Dat meldt het ministerie van LNV. De dieren worden om verdere verspreiding geruimd.

In de 1 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometer zone rondom het besmette bedrijf ligt één ander pluimveebedrijf. Dat bedrijf zal bemonsterd worden op vogelgriep. In de zone van 10 kilometer rond het bedrijf liggen 13 bedrijven, waarvoor per direct een vervoersverbod geldt.

Het vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. (LNV)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.