Nieuws | Pluimvee

Ook vogelgriep in Maurik

In het Gelderse Maurik is op een grootouderdierenbedrijf voor vleeskuikens vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het Ministerie van LNV. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 24.000 kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1- en 3-kilometer zone van het besmette bedrijf liggen geen pluimveebedrijven. In de 10-kilometerzone liggen 9 pluimveebedrijven, waarvan 1 pakstation.

Het bedrijf ligt in regio 13, waar de regionale ophok- en afschermplicht op 14 juli 2022 is ingetrokken. Dit blijft voorlopig zo, omdat de kans op besmetting in deze regio door de deskundigen als gering werd ingeschat. Een enkele uitbraak past bij dit risico, aldus het Ministerie.

De deskundigengroep dierziekten komt volgende week bijeen voor een nieuwe risicobeoordeling.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.