Nieuws | Pluimvee

Vogelgriep op bedrijf met 201.600 dieren

In Nieuw-Weerdinge (Dr.) is bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 201.600 vleeskuikens geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1 kilometer zone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Binnen de 3 km zijn 6 andere bedrijven met pluimvee gevestigd die door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. Deze bedrijven worden de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen. In de 10 kilometerzone zijn 24 andere bedrijven met pluimvee gevestigd. Daar waar in een straal van 10 kilometer om het besmette bedrijf nog geen ophok- en afschermplicht was afgekondigd, is dat nu wel het geval. In dit gebied geldt tevens een vervoersverbod.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.