Nieuws | Pluimvee

Afbouw antibioticagebruik kalkoensector in volgende fase

Het ministerie van LNV heeft in overleg met de werkgroep Antibiotica Aanpak Kalkoensector besloten dat vanaf 1 juli 2023 fase 2 van het afbouwplan in gaat. Vanaf die datum zijn de nieuwe benchmarkwaarden vastgesteld op 12 en 16 DDDA. Dat meldt Avined.

Bedrijven onder de 12 DDDA worden ingedeeld in de groene categorie, bedrijven tussen 12 en 16 in de oranje categorie en bedrijven boven de 16 in de rode categorie. Bedrijven in de oranje en rode categorie worden gevraagd om stappen te zetten om het gebruik van antibiotica te verlagen. De aanpak is vrijwillig, maar wel noodzakelijk.

In 2021 is na overleg met de kalkoensector en het ministerie van LNV een gefaseerd afbouwplan voor het gebruik van antibiotica in de kalkoensector vastgesteld. Deze afbouw is opgedeeld in drie fases verspreid over zes jaar tijd. De nieuwe benchmarkwaarden uit fase 1 zijn in 2021 direct ingesteld op 14 en 20 DDDA.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.