Nieuws | Schaap-Geit

Webinar voor melkgeitenhouders over blauwtong

De Gezondheidsdienst voor Dieren houdt op dinsdag 11 juni een gratis webinar voor melkgeitenhouders over de uitbraak van blauwtong in 2023 en zogeheten ‘ver-van-bed-show’-ziekten bij (melk)geiten.

OP dinsdag 5 september werd blauwtong voor het eerst sinds 2009 vastgesteld in Nederland. Op vier schapenbedrijven werd van een infectie met het blauwtongvirus serotype 3 vastgesteld. In de dagen na de eerste meldingen werd ook melding gemaakt van klinische verschijnselen van blauwtong bij runderen. Kort daarop werd de ziekte ook vastgesteld bij geiten.

Tijdens het webinar komen de klinische verschijnselen, sterftecijfers en resultaten van het prevalentie-onderzoek bij (melk)geiten aan de orde. Ook besteedt de GD aandacht aan ziekten die (nog) niet in Nederland zijn aangetoond maar wel gesignaleerd zijn in Europa.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsSchaap-Geit
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.