Nieuws | Varkens

Uitbreiding van Afrikaanse varkenspest in 2023

In de Europese Unie zijn in 14 lidstaten uitbraken van Afrikaanse varkenspest geweest. Dat meldt de EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedeselveiligheid.

Er was volgens de EFSA een vervijfvoudiging van uitbraken op varkenshouderijen. Het aantal uitbraken in 2023 bij wilde zwijnen steeg met 10 procent ten opzichte van 2022. Van het totale aantal meldingen kwam 96 procent uit Kroatië en Roemenië.

In 2023 werd Afrikaanse varkenspest voor het eerste vastgesteld in Zweden en Kroatië. Ook verspreidde het virus zich naar nieuwe gebieden in Italië. Ook waren er na een pauze van 2 jaar weer uitbraken in Griekenland. Duitsland, Hongarije en Slowakije zagen de situatie in hun landen verbeteren. Daar nam het aantal uitbraken bij wilde zwijnen af. (EFSA / AgriHolland).

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.