Nieuws | Varkens

Meer vaccinaties tegen Circo en Mycoplasma

Steeds meer varkenshouders investeren structureel in preventie. Dat blijkt uit de jaarlijkse hokdierscanner van AgriDirect waaraan ruim 500 varkenshouders met minimaal 300 fokzeugen  hebben deelgenomen. Zij beantwoordden vragen over Circo en Mycoplasma.
Uit het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Boehringer Ingelheim, blijkt dat zowel het aantal bedrijven dat tegen Circo als het aantal bedrijven dat tegen Mycoplasma vaccineert, net als in 2012, ook in 2013 flink is gestegen. Op dit moment vaccineert 85 procent van de bedrijven tegen Circo en 57 procent tegen Mycoplasma. Het aantal bedrijven dat tegen Circo en Mycoplasma vaccineert, is inmiddels 48 procent, dit is een stijging van maar liefst 13 procent ten opzichte van 2012.
De belangrijkste resultaten die de varkenshouders zien van vaccinatie tegen Circo zijn: minder slijters, verbeterde groei en meer uniformiteit. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de vermindering van hoesten en longproblemen als belangrijkste resultaat van de Mycoplasma vaccinatie wordt gezien.
Tabel_CIrco_Mycoplasma
 
Porcine circovirus (Circo) – Dierziekten-ABC

Mycoplasma – Dierziekten-ABC

Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.