Nieuws

Gemeenteraad Gemert-Bakel wil ruiming besmette nertsenbedrijven

Nertsenfokkerijen waar het coronavirus is vastgesteld, moeten direct worden geruimd, vindt de gemeente Gemert-Bakel. Dat meldt Omroep Brabant. De minister van LNV gaat echter over het wel of niet ruimen van een bedrijf, en volgens haar is dat het laatste middel.

In haar Kamerbrief van 25 mei schrijft minister Schouten van LNV dat er een tweede medewerker van een nertsenbedrijf besmet is met covid-19 door nertsen. Er is inmiddels besloten om alle nertsenbedrijven in Nederland te screenen op het coronavirus. Ook wordt er nagegaan of het coronavirus op de bedrijven blijft sluimeren of binnen afzienbare tijd uitdooft.

Dierenartsen: grote zorgen

Volgens het RIVM is risico op blootstelling van mensen aan het virus buiten de stal nog steeds verwaarloosbaar. Dierenartsen van de nertsenbedrijven zeggen in het AD dat er voorzichtig omgegaan moeten worden met de conclusie dat de uitstoot van het virus naar de omgeving verwaarloosbaar is, omdat de luchtmonsters zijn genomen bij de bedrijven waar op dat moment de symptomen bij de nertsen al aan het afnemen waren. De dierenartsen uitten in een brandbrief aan minister Schouten hun grote zorgen over de besmettingen op de nertsenbedrijven.

Foto: SwiatRolnika.tv

Meer over:
Nieuws
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.