Nieuws | Pluimvee

Hoogpathogene vogelgriep op twee Belgische pluimveebedrijf

Voor het eerst is het hoogpathogene vogelgriepvirus H5 vastgesteld op twee Belgische pluimveebedrijven. Het gaat om bedrijven in Alveringem en Ravels. Uit voorzorg zijn beide bedrijven geruimd.

In een straal van drie kilometer rondom de bedrijven is een zogeheten beschermingszone ingesteld. Een bewakingszone geldt in een straal van 10 kilometer. In West-Vlaanderen zijn in de afgelopen twee weken al gebieden afgebakend naar aanleidingen van vogelgriep besmettingen over de Franse grens. In het hele geldt nog steeds een ophokplicht voor alle pluimvee.

Het vervoeren plaatsen van alle pluimvee, andere vogels en broedeieren is verboden. Iedere professionele pluimveehouder moet binnen 24 uur doorgeven hoeveel dieren er per soort gehouden worden. Als er ziektesymptomen bij pluimvee of vogels worden gezien dan moet een dierenarts geraadpleegd worden. Dat geldt ook als er sprake is van een plotselinge verhoogde sterfte.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.