Nieuws | Pluimvee

Leghenbedrijf Biddinghuizen getroffen door vogelgriep

Op een biologisch leghennenbedrijf in Biddinghuizen is vogelgriep vastgesteld. Volgens het Ministerie van LNV gaat het waarschijnlijk om een hoogpathogene variant.

De 56.000 leghennen zijn geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In het gebied van 1 kilometer rond het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometerzone rondom het besmette bedrijf ligt één pluimveebedrijf, een broederij. In de 10 kilometerzone liggen 29 andere pluimveebedrijven, waarvoor het vervoersverbod per direct geldt.

Het vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. (Ministerie LNV / AgriHolland)

 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsPluimvee
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.