Nieuws | Varkens

Gebruik van antibiotica bij konijnen-, varkens- en vleeskuiken verder afgenomen

Het antibioticumgebruik in de konijnen-, varkens- en vleeskuikensector is in 2022 gedaald met respectievelijk 32,4 procent, 23,8 procent en 7,6 procent en er zijn minder bedrijven met een structureel hoog gebruik. Daarmee werpen de actieplannen van deze sectoren vruchten af, zo meldt de KNMvD.

De rundveesector laat sinds 2014 een stabiel, laag gebruikspatroon zien. Het antibioticumgebruik in de kalkoen- en kalversector is gestegen met respectievelijk 4,0 procent en 5,6 procent ten opzichte van het gebruik in 2021. Dit blijkt uit cijfers van de SDa (autoriteit diergeneesmiddelen).

De verkoop van antibiotica is in 2022 met 22,9 procent gedaald ten opzichte van 2021. De daling ten opzichte van het door de overheid aangewezen referentiejaar 2009 is nu 77,4 procent.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
NieuwsVarkens
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook Linkedin

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.