Bedrijfsnieuws | Varkens

Willems nieuwe Sectormanager Varken Royal GD

Eveline Willems is benoemd tot Sectormanager Varken bij Royal GD. Ze volgt Manon Houben op, die na een periode van bijna acht jaar in deze functie eind vorig jaar de overstap naar Van Loon Group heeft gemaakt.

Na haar studie Diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht (2009) ging Willems als dierenarts aan de slag bij Topigs Norsvin. Hier heeft ze zowel nationaal als internationaal veel ervaring opgedaan met varkensgezondheidszorg en een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de sector. De afgelopen drie jaar was Willems als Regional Veterinary Manager voor Europa verantwoordelijk voor het Europese veterinaire team van Topigs Norsvin. Samen met dit team zorgde ze ervoor dat de KI-stations, kern- en subfokbedrijven aan het gewenste gezondheidsniveau voldeden. Ook gezondheids- en welzijnsondersteuning op deze bedrijven en bij afnemers van fokmateriaal van Topigs Norsvin behoorde tot haar taken, waarbij Eveline zelf zich vooral richtte op de grootste accounts.

Willems heeft veel ervaring met eliminatie van varkensziektes zoals Mycoplasma hyopneumoniae en PRRS, maar ook met complete depop-repops en ze heeft veel ervaring met onderzoeksprojecten op het gebied van reproductie, gezondheid, robuustheid en welzijn. Ze volgt nauwgezet de ontwikkelingen in diergezondheids- en welzijnswetgeving voor varkens, zowel nationaal als op Europees niveau. De ervaringen die Willems heeft opgebouwd op het gebied van varkensgezondheid en management maken haar een geschikte kandidaat voor deze positie bij GD.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
BedrijfsnieuwsVarkens
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Veehouder & Veearts volledige toegang

Nieuwsbrief Wilt u volledige toegang tot de website en het magazine thuis ontvangen? Neem dan contact op met uw dierenarts.